2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Az árvízhelyzet miatt késik a tavaszi kátyúzás

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az árvízi munkák miatt késik a szokásos tavaszi kátyúzással, ezért az autósoktól megértést, a Nógrád Megyei Hírlaptól pedig azt kéri, hogy a helyzetre való tekintettel vonja vissza a mai napon meghirdetett kátyúvadász-akcióját.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megdöbbenéssel értesült arról, hogy a legnagyobb árvíz közepette Nógrád megyében kátyúvadász akciót hirdetett a helyi lap. Sajnos a társaság valóban nem tudja tartani éves kátyúzási ütemtervét. Az időjárás és a három hete tartó folyamatos esőzés, a kritikus helyzet miatt a cégnek fel kellett adnia nagy felületű burkolatjavítási programját, és nem tudta befejezni egész országra kiterjedő burkolatjel-festési akcióját sem.
Az elmúlt hetekben a Közút országszerte több mint 150 útszakaszt kényszerült lezárni hosszabb-rövidebb időre. Sok közülük ma is járhatatlan, az ázott töltések megcsúsztak, utakat mosott el vagy alá a víz. A nemzeti útvagyonban néhány hét leforgása alatt a társaság becslései szerint mintegy 5 milliárd forint kár keletkezett, de sajnos még ez sem végeleges adat. A 21-es út előzési szakaszain a külső kivitelezőknek már el kellett volna végezni a legsürgősebb garanciális javítási munkákat, ám ez alatt az idő alatt rekordmennyiségű csapadék hullott Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is. A megye patakjai és folyói (Ipoly, Zagyva, Galga, Kemence stb.) jelentős károkat okoztak, ezek elhárítása a mai napig folyamatban van, azonban a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád megyei üzemmérnökségein keresztül számos munkatársat és munkagépet kellett átcsoportosítani a még nagyobb bajban lévő borsodi üzemmérnökségeknek.
Súlyos aránytévesztésnek gondoljuk, hogy ilyen körülmények között a lap kátyúvadászatra hívja az olvasókat. Arra kérjük a Nógrád Megyei Hírlap vezetését, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel gondolják át és vonják vissza a meghirdetett versenyt! Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek