2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Az állam, a kormány és az önkormányzatok járjanak elöl jó példával!

Miközben a kormány egyfolytában a gazdaság kifehérítéséről, a foglalkoztatás törvényessé tételéről beszél, az állami, kormányzati, önkormányzati intézményeknél számtalan esetben folyik törvénytelenül a foglalkoztatás. Márpedig alapszabály, hogy az állam járjon elöl jó példával, és csak azt követelje meg az állampolgároktól, amit ő maga is hajlandó betartani. A Jobbikhoz számtalan panasz érkezik az állami, önkormányzati kezelésben lévő intézmények dolgozóitól a szabálytalan, sőt fekete foglalkoztatás miatt csakúgy, mint a közmunkásokkal szembeni visszaélésekről, a közmunkabérek ki nem fizetéséről.

Sajnos a Fidesz-kormány által szinte működésképtelenségig leépített és maradványaiban is elsősorban állami terrorszervként használt munkaügyi és munkavédelmi ellenőrző hatóságoknak minimális kapacitása van a „kormányzat által nem támogatott” ügyek kivizsgálására.

Legutóbb a Jobbik a Fővárosi Operettszínházban zajló, multinacionális foglalkoztatást idéző jogsértések miatt tett bejelentést, mely a hatósági vizsgálat során helytállónak bizonyult, és a hatóságok a megfelelő intézkedéseket megtették. De – sajnos – még egy sor hasonló eset vár tisztázásra.

A Jobbik továbbra is utánajár a beérkező panaszoknak, és szükség szerint megteszi a be-, illetve feljelentést, ezzel is küzdve a kormányzat bort ivó, de vizet prédikáló politikája ellen. Az állam, a kormány és az önkormányzatok ne csak a versenyszférával és az állampolgárokkal, hanem elsősorban önmagukkal szemben követeljék meg a jogszabálykövető magatartást!

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek