2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Augusztusban utaznak a legtöbben külföldre

Augusztusban utaznak a legtöbben külföldre

Augusztusban utaznak a legtöbben külföldreMinden eddiginél nagyobb az érdeklődés az utasbiztosítások iránt – derül ki az AllianzDirect felméréséből. Az adatok szerint a magyarok ugyan kevesebben utaznak, rövidebb időre és közelebbi tájakra, azonban továbbra is fontos szempont számukra a maguk, családjuk, csomagjaik és gépjárműveik biztonsága.

A szabadságolások és a nyaralások megkezdődtek, így az utasbiztosítások is egyre aktuálisabbá váltak. Az AllianzDirect a 2009-es utazási szokásokról végez online felmérést, melyben eddig több mint tizennégy ezren vettek részt. A válaszadók közel fele nem tervez külföldi utazást idén, akik viszont igen azok többsége, 41 százaléka augusztusra tervezi az utazását. A legkedveltebb úti cél Európa, mindössze 13 százalék tervez távolabbi nyaralást.

Az utazások megszervezésének egyik fő színtere az internet, a netezők több mint 80 százaléka itt keres információt és 60 százalék online le is foglalja a szállást, utazást. „Az online megkötött utasbiztosítások száma is évről évre növekszik, a www.AllianzDirect.hu oldalon megkötött biztosítások száma több mint nyolcszorosára emelkedett a tavalyi adatokhoz képest. Az online köthető biztosítások térhódításának oka, hogy egyszerűen, gyorsan, akár az utazás napján is megköthető. Mindezek mellett, az AllianzDirect online szolgáltatáson keresztül megkötött utasbiztosításoknál még 10 százalékos online kedvezményt is kap az utazó.” – mondta Dunai Zsolt, az AllianzDirect vezetője.

Az utazási szezon beindulásával, a megfelelő biztosítás megkötésén túl érdemes pár fontos dologgal tisztában lenni. Sokan extrém sportokat űznek a nyár beköszöntével, például jetski, kitesurf, rocky mountain. Ez esetben a hagyományos biztosítási védelmen túl érdemes a legnépszerűbb extrém sportok gyakorlása során elszenvedett balesetekre is biztosítást kötni. Bár a biztosítással sok előnyhöz juthat az utazó, a legfőbb cél, hogy az utazás élmény legyen az egész családnak, ezért érdemes saját és útitársaink egészségére is odafigyelnünk. Első sorban az étkezésre és vízfogyasztásra, kézmosás alapvető szabályaira figyeljünk, illetve ne feledkezzünk meg az úti patika összeállításáról és a napsugárzás elleni védelemről sem.

/OTS/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek