2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Anyagi megbecsülést a postai értékszállítóknak!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elfogadhatatlannak tartja az állami tulajdonban lévő Magyar Posta felelőtlen gazdálkodását. A közpénzek szórásának azonnali leállítását, a folyamatban lévő munkaügyi perekben, a költségek minimalizálása érdekében a peren kívüli tárgyalások megkezdését, továbbá az értékszállítási leányvállalatnál dolgozó 600 fő béremelését követeljük.
Az érintett cég munkatársainak a követelése és a munkaadó Magyar Posta ajánlata között harmincmillió forinton megy a vita, ami havi szintre lebontva személyenként mindösszesen pár ezer forintot jelent.

Szomorú, a jogállamiság elvével összeegyeztethetetlen, hogy a jogos követelés teljesítése helyett az ügy mellett kiálló szakszervezeti ügyvivőt megtorlásként kirúgták. Ha már a foglalkoztatottak bérének reálértékét nem tudják növelni, legalább a 2010-es szintet érjék el!

Ez az ügy jól megmutatja a kormány valódi arcát. Nem becsülik a bérből és fizetésből élő kisembereket, bár megtehetnék, de nem tesznek semmit annak érdekében, hogy megszülessen a dolgozóknak kedvező megegyezés. Helyette inkább megfélemlítik, ellehetetlenítik azokat, akik demokratikus jogaikkal élve felemelik szavukat a méltatlan állapotokkal szemben.

Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…