2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF

Áfa csökkentést javasol a Jobbik

Jelentősen megkönnyítheti a miskolci és a borsodi emberek sorsát a Jobbik javaslata, mellyel a párt a „szegények adójának”, az áfának a csökkentését javasolja – jelentette be Pakusza Zoltán a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje vasárnap Miskolcon.
Emlékeztetett, a Fidesz tiltakozott, amikor a szocialisták 20-ról 25 százalékra emelték az áfát, később azonban a kétharmados Fidesz kormány ezt még tovább emelte.

A Jobbik javaslata az áfa 27-ről 20 százalékra, három esetben viszont radikálisan, 5 százalékra történő csökkentése. Az élelmiszerek, a gyermekneveléshez kapcsolódó cikkek (így például gyermekruhák, tanszerek), valamint a tűzifa tartozna az 5%-os körbe, már csak azért is, mert a tűzifa árának elérhetőbbé tétele kimaradt a rezsicsökkentésből, noha tudjuk, hogy főleg Észak-Kelet Magyarországon sokan fűtenek fával a téli időszakban.

„Az áfa csökkentésről szóló törvényjavaslatot már benyújtottuk, azonban az országgyűlés azt leszavazta, így annak bevezetése csak a Jobbik kormányzása esetén lesz realitás” – fogalmazott Pakusza Zoltán.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mecsekről a Fehérvár ralira
Villáminterjú a Fehérvár rali előtt Kronome Ákossal. Ákos, túl vagytok az 57. Mecsek Ralin. Ott voltatok elsők, és hatodikak is összesítésben a P12 …