2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

A Momentum elnöke szerint át kellene gondolni az orosz vakcína vásárlásást

Szijjártó Péter az imént jelentette be Moszkvában, hogy Magyarország bevásárol az orosz vakcinából. Mindezt anélkül, hogy az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte volna az orosz védőoltást.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke erre az alábbiakat reagálta:

„Bár a kormány arról beszél, hogy a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézet engedélyezte az oroszok vakcináját, sejthetjük, hogy ez valójában mit jelent: ahogy a kínai vakcina esetében, úgy valószínűleg most is „odaszólt” azért a miniszterelnök, hogy érdemes lenne minél előbb engedélyezni a magyarországi felhasználást.

A gond persze nem azzal van, hogy egy vakcina Oroszországban készült – de a keleti diktatúrák vakcinái valahogyan mindig átláthatatlanabb módon készülnek, mint a nyugatiak. Veszélyes, és a védőoltásokba vetett általános bizalmat is rombolja, hogy Orbán Viktor így próbál baráti gesztusokat tenni Vlagyimir Putyinnak, pláne néhány nappal azután, hogy az orosz elnök újra bebörtönözte legfőbb politikai ellenfelét.

Egy biztos: a miniszterelnök környezetében lévő strómanok biztosan jól fognak járni a vakcinabeszerzéssel – a keleti autokratákkal mindig könnyű megegyezni, ha a holdudvarnak lecsorgatandó pénzről van szó. Így működik ez évek óta: az azeri lélegezetőgép-beszerzésből, a  „Mészáros Lőrinc” által épített kínai vasút-projektből és a MET-en keresztül érkező gázból is lefölözték a hasznot, hogy biztosan mindig jusson a magánrepülőzésre és a legújabb jachtra.

Felszólítjuk a kormányt: ne a védőoltásokkal szórakozzanak, és várják meg az uniós hatóságok engedélyét, mielőtt milliárdokért rendelnek még nem engedélyezett vakcinákat!”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek