2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A miskolci rendőrség elkészítette a Fidesz kampánystatisztikáját

Sajtóbeszámolók szerint kitűnőre értékelte saját munkáját a miskolci rendőrség a kapitányság évértékelő értekezletén. A Jobbik szerint, ha nem a rendőrség minősítené a saját bizonyítványát, hanem a lakosság, az érdemjegy korántsem lenne ilyen fényes.

Jakab Péter jobbikos önkormányzati képviselő szerint a Miskolci Rendőrkapitányság „kampánystatisztikát” készített a Fidesznek, eszerint tavaly 9 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma a városban. A politikus úgy véli, ez a valóságban azt jelenti, ennyivel több sértettet beszéltek le sikeresen a feljelentésről. Szerinte a Fidesz a rendőrséget bűnüldöző szervből pénzbehajtóvá degradálta, miközben a szabálysértési értékhatár drasztikus megemelésével próbálnak megfelelni a statisztikáknak. Mindez egyszerre adott újabb lendületet a bűnözésnek és újabb pofont a lakosság biztonságérzetének – fogalmazott Jakab Péter.

Hozzátette, a rendőrség és Kriza Ákos optimizmusát nem osztja Miskolc – Kriza Ákos által is megszavazott – településfejlesztési stratégiája sem, amely több városrészben – többek között az Avason és a belvárosban – romló közbiztonságra hívja fel a figyelmet, míg máshol – például Diósgyőrben és Perecesen – lehetséges veszélyként számol a bűnözés növekedésével.

Jakab Péter szerint a rendvédelemben szemléletváltásra van szükség: „az egyenruhásoknak ne a költségvetésnek és a statisztikáknak kelljen megfelelniük, hanem kizárólag a lakosságnak”. A politikus végezetül köszönetet mondott azoknak a rendőröknek, akik a jelenlegi méltatlan anyagi és jogi környezetben is az egyenruhához méltó módon végzik a munkájukat, egyben jelezte, a Jobbik vezette Miskolcon a rendőri hivatás vissza fogja nyerni eredeti funkcióját: a törvénytisztelő emberek védelmét, a bűnözők üldözését.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek