2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A miskolci Fidesz az elmúlt 4 évben megszerette a román hadsereget

A Fidesz frakcióvezetője közleményében nyilvánvalóan igyekszik összemosni a háborús áldozatokról történő tiszteletteljes megemlékezés fogalmát a Magyar Országgyűlés által törvénybe iktatott Hősök Napjának jelentésével, így próbálva igazolást keresni a miskolci városvezetés példátlan tettére, hogy a „hazánk védelmében hősi halált halt magyar katonák” emléknapján a román hadsereg áldozatairól emlékeztek meg.
Közleményük megírásakor már valószínűleg nem szívesen emlékeznek vissza 2011-re, mikor Molnár Péter, a KDNP miskolci frakcióvezetője a Minap hasábjain még így nyilatkozott: „….sokakat felháborít a Szigligeti Ede téren álló emlékmű is, amely a „román felszabadító hadsereget” dicsőíti. A Kereszténydemokrata Néppárt kezdeményezni fogja, hogy ezt távolítsák el a parkos köztérről…”

Az eltávolítás szorgalmazása helyett ma már láthatóan ragaszkodnak az emlékmű megtartásához, amelyet – határozott szándékuk bizonyítása céljából – a magyar hősök emléknapján demonstratív módon meg is koszorúztak. Hiába az idők változnak, s a még egykor világosnak tűnő beszédekből mára csak az egyre zavarosabb tettek maradtak.

Badány Lajos, a Jobbik önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…