2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

A kormány megint kullog az események után

Ahogy a kvóta elutasításának ügyében, úgy az állatvédelmi törvény szigorításában is lajhár lassúsággal kullog a kormány az események után.
Mint köztudott, a vemhes őz motorral történő levadászását követően a héten két újabb brutális állatkínzás is történt. Az egyik Budapesten, ahol ismeretlen gázspray-vel gyújtotta fel a kicsinyeit védő kacsát, a másik a Baranya megyei Pogányban, itt egy – jobb szó híján – feltehetően elmebeteg ember a kocsija után kötötte kutyáját, és kilométereken át húzta. Az állatorvos csak hosszas műtét során tudta megmenteni az életét.

Elmondhatjuk, hogy amíg hétről-hétre újabb súlyos állatkínzás történik, az állatvédők már februárban az utcára vonultak megoldást sürgetve. A Jobbik képviselőjeként már februárban a törvény szigorítását kezdeményeztem, javaslatomat azonban a kormánytöbbség nem szavazta meg. Most, hogy immár a második állatvédelmi kerekasztalon is túl vagyunk, a kormány még mindig tétlenkedik.

A Jobbik nem vár tovább: a hatóságokat és az állatvédőket egy asztalhoz ültetjük, hogy az illetékesek meg tudják beszélni a problémákat, és cselekvési tervet tudjanak kidolgozni. Emellett felszólítjuk a kormányt, alkossa meg végre azt a törvényt, amely elrettentő erejű büntetést mér az állatkínzókra.

Egyed Zsolt a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum