2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

A katasztrófát csak összefogással sikerülhet leküzdeni

A koronavírus miatt sokan elveszítették az állásukat, még ha csak átmenetileg is. Akinek nem volt félretett pénze, és nincs olyan a környezetében, akire számíthat, az most bajban van

Mivel senki nem látta előre, hogy világjárvány miatt otthon kell maradnia, ezért a hirtelen kialakult helyzetben sokan kétségbeesnek, és olyanok is támogatásra szorulnak, akik eddig még soha; nem tudván, hova forduljanak. Sajnos olyanok is vannak, akik most szembesülnek először egy igenis katasztrofálisnak nevezhető helyzettel: hogy nincs pénzük alapvető élelmiszerek megvásárlására.

A karitatív szervezetek, egyházak egyre növekvő igényekkel találják szembe magukat, és ezek kielégítése mellett még az is kérdéses, hogyan találjanak egymásra azok, akik segítenének, és akiknek segítségre van szükségük.

Szerencsére van megoldás!

Van egy nagyon pozitív következménye a Covid-19 miatt kialakult helyzetnek: egyre többen próbálnak segíteni embertársaikon. Sokan félreteszik az előítéleteiket, politikai nézeteiket, vallási hovatartozásukat, és előtérbe kerül a szociális érzékenység, az empátia, az általános segíteni akarás.

Magyarország ebben is az élen jár.

Jó példa erre az, hogy Szcientológia Önkéntes Lelkészek csapata hétről hétre támogat kórházi dolgozókat, rászoruló családokat, gyermekeket és időseket, személyesen illetve különféle karitatív szervezeteken keresztül. Nemrég rátaláltak a Segítünk egymásnak honlapra, ami a kormány Önkéntességért és Adományokért Felelős Akciócsoportja által létrehozott kezdeményezés, amely

koordinálja, összefogja az adományozni, segíteni vágyókat, illetve összeköti őket azokkal a karitatív szervezetekkel, alapítványokkal, egyházi csoportokkal, akik már kapcsolatban állnak rászorulókkal, bajba jutottakkal, hisz a legtöbben őket keresik és találják meg segítségért folyamodván.

Így az önkéntes lelkészek a szcientológusok adományaiból tegnap másfél tonnányi tartós élelmiszert vásároltak, amit a Segítünk egymásnak honlap (http://www.segitunkegymasnak.hu) segítségével át is adtak egy másik egyház szeretetszolgálatának, amely majd eljuttatja az adományokat olyan rászoruló családoknak, akiknek nagyon jól jön most a segítség a járvány miatti helyzetben.

A honlap segítségével célirányosan és gyorsan jut el a támogatás a megfelelő helyekre.

Most fontosabb az összefogás mint valaha: egyházak, jótékonysági alapítványok, szervezetek és segíteni vágyók egyesült erővel tudják csak átvészelni sértetlenül, vagy legalább is a lehető legkevesebb sérüléssel ezt az időszakot, ami után a segítség és testvériesség büszke tudatával, erkölcsileg gazdagabbként, győztesként kerülhetünk ki a koronavírus okozta válságból, mint ahogy belekerültünk.

Igen, nagyon igaz az, amit a Segítünk egymásnak honlap nyitó oldalán olvashatunk:

„Egyesült erővel igazán nagy dolgokra vagyunk képesek. Fogjunk össze, és a járvány idején támogassuk a segélyszervezeteken keresztül a bajbajutottakat: önkéntes munkával, felajánlással, adományozással, anyagi támogatással vagy véradással!”

Együtt sikerülni fog!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…