2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A Jobbiknak igaza lett – Miskolcon keresnek új lakást a Fidesz gettólakói

Beigazolódni látszik az, amit a Jobbik korábban már jelzett: a Fidesz által megszavazott kétmillió forintból nem vidéken, hanem Miskolcon fognak ingatlant vásárolni vagy bérelni a gettólakók.
Jakab Péter hétfői sajtótájékoztatóján közölte, több lakossági bejelentést is kapott arról, hogy az önkormányzati ingatlanok tönkretevői Miskolc Hejőpark városrészében már keresik az eladó, vagy kiadó ingatlanokat, hogy miután átvették a városvezetéstől a kétmilliós „lelépési” pénzt, a most még csendes kertvárosi övezetbe költözzenek. Az ott élők attól félnek, hogy a Fidesz felelőtlen döntése ezt a városrészt is elindítja a „lyukósodás” útján – tette hozzá a Jobbik polgármesterjelöltje.

Jakab Péter elmondta, beigazolódott az, amit a Jobbik felvetésére korábban a Polgármesteri Hivatal is megerősített: a telepeken élők nem kötelesek elhagyni Miskolcot, a kétmillió forintból ott létesíthetnek lakcímet, ahol akarnak, így akár Miskolcon is.

A Fidesz nem felszámolja a gettókat, hanem áthelyezi azokat, nem csoda, hogy Miskolc településfejlesztési stratégiája 2030-ig újabb szegregátumok kialakulásával számol, mondta a képviselő. „Hány városrészt fog még a Fidesz elgettósítani, mikor kerül sor a Kiliánra, Majláthra, Szirmára vagy Tapolcára – tette fel a kérdést. Jakab Péter jelezte: a Jobbik nem milliós gettóáthelyezéseket fog végrehajtani, hanem ingyenes gettófelszámolást a már most is hatályban lévő jogszabályok alapján.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek