2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Diákok a biztonságért

Ózdon már kilenc éves múltra tekint vissza a „Diákok a Biztonságért” elnevezésű akció. Az elmúlt években a helyi strand területén szolgálatot teljesítő tanulók jóvoltából jelentősen javult a fürdő köz- és vagyonbiztonsága.

Ezen a nyáron újra diákok is vigyáznak a közrendre az ózdi városi strandon. A Diákok a Közbiztonságért akció idén már kilencedik alkalommal indult útjára 2014. június 26-án.

A „Diákok a biztonságért” projektet az ózdi strandfürdő biztonságának szavatolása érdekében, főként a lopások megelőzésére hívta életre majd egy évtizede az Ózdi Rendőrkapitányság, az Ózd Vízmű Kft. és az Ózdi Polgármesteri Hivatal A kitűzött cél ez évben is ugyanaz maradt: megőrizni a strandolók köz- és vagyonbiztonságát.

A putnoki és ózdi középiskolások a szünidő alatt látják el a szolgálatukat. A „járőrpárosok” főleg a megelőzés eszközeivel operálnak, így figyelmeztetnek, ha kell, vagy szórólapokat osztanak, melyek hasznos tanácsokkal látják el a fürdőzőket.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a diákok közösségi munkájának eredményeként jelentősen javult az ózdi strandfürdő és kemping köz- és vagyonbiztonsága.

Az első szolgálat 2014. június 27-én indult, amikor is a diákok több esetben is közbeléptek. Figyelmeztettek egy vendéget, aki őrizetlenül hagyta csomagját, szórólapot osztottak, illetve a hangosbeszélőn értesítették azon autósokat, akik gépkocsijukban jól látható módon értékeket hagytak hátra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek