2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A Jobbik üdvözli a lengyelországi választások eredményét

A Jobbik Magyarországért Mozgalom örömmel értesült a Jog és Igazságosság Párt vasárnapi lengyel választásokon aratott győzelméről. A kiemelkedő sikerhez ezúton gratulálunk, és reméljük, a PiS győzelme egy új fejezetet nyit majd Lengyelország történelmében.
A Jog és Igazságosság eredménye kiemelkedő a rendszerváltás utáni Lengyelország történetében, hiszen ez az első alkalom, amikor egy választási koalíció vagy párt egyedül parlamenti többséget tudott szerezni.

Örömünket fejezzük ki egyúttal afölött, hogy a Pawel Kukiz által vezetett szövetség jóvoltából ezentúl stratégiai partnerünk, a Ruch Narodowy is jelen lesz a lengyel parlamentben. Ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy Lengyelország lelkiismereteként a Jog és Igazságosság kormányát a nemzeti radikális erők kontroll alatt tartsák, amikor Lengyelország számára hátrányos döntések születnének, de biztos támogatást adjanak a nemzeti ügyekhez. Ez egy nagy lehetőség arra, hogy Varsóban az ország számára pozitív döntéseket hozzanak.

A Jobbik szerint kulcsfontosságú megemlíteni, hogy a baloldal megsemmisítő vereséget szenvedett a választásokon, és Magyarországhoz hasonlóan elindult a teljesen felbomlás felé. Ezzel a kommunizmus utolsó maradványai is kiszorulnak a lengyel közéletből.

Történelmi időket élünk, Európa és határai számtalan válsággal és konfliktussal terheltek. Az új lengyel kormány és a parlament annak lehetőségét vetíti előre, hogy varsói vezetéssel, közösen megalkossunk egy közép-kelet-európai együttműködést, ezáltal segítve saját érdekeink képviseletét a globális központosító erőkkel szemben. Nem elköteleződve sem a Nyugat, sem pedig a Kelet felé, bízunk benne, Varsó szövetségesünk lesz abban, hogy saját érdekeinket érvényesítve megteremthessünk egy valódi keresztény és tradicionális alapokon nyugvó Európát.

Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő, a Jobbik Külügyi Kabinetjének vezetője és Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő, a Jobbik szóvivője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…