2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A Jobbik támogatja Ukrajna EU- és NATO-csatlakozásának további blokkolását

A Jobbik megalapítása óta következetesen kiáll a külhoni magyarság kisebbségi jogainak biztosítása és kiterjesztése mellett, ezért a ma elfogadott ukrán nyelvtörvényt felháborítónak, és az európai értékekkel összeegyeztethetetlennek tartjuk.

Felszólítjuk Petro Porosenko bukott ukrán államfőt, hogy a fékevesztett nacionalizmusra és a nemzetiségek elnyomására épülő elnöki tevékenységét ne egy ilyen botrányos jogszabály aláírásával fejezze be.

Az újonnan megválasztott, változás reményével kecsegtető Volodimir Zelenszkijtől azt kérjük, tegyen meg mindent az Ukrajna területén élő nemzetiségek további jogfosztása ellen.

A magyar kormánytól elvárjuk, hogy sürgősen kérjen hivatalos magyarázatot Ukrajna budapesti nagykövetétől. Mindaddig, amíg Kijev nem vonja vissza a kárpátaljai magyarság mindennapi életét súlyosan korlátozó jogszabályokat, a Jobbik indokoltnak látja Ukrajna európai uniós és NATO-csatlakozásának blokkolását.

Bencsik János, országgyűlési képviselő
A Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnökeSajtóközlemény: A Jobbik támogatja Ukrajna EU- és NATO-csatlakozásának további blokkolását

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek