2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

A Jobbik segítségével újabb nemzetközi intézmény ismerte el Palesztinát

A Palesztin Nemzeti Hatóság már tíz éve lobbizik azért, hogy – hasonlóan Izraelhez – nekik is joguk legyen az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Parlamenti Közgyűlésén megfigyelői státusszal részt venni.

Ez azt is jelentené, hogy az EBESZ Palesztinát független államnak ismeri el. Németh Zsolt, a Jobbik képviselője is társbeterjesztője volt az ezt szorgalmazó határozati javaslatnak, amely – a Jobbik támogatásával – az EBESZ Parlamenti Közgyűlésén meg is szerezte a többségi szavazatok számát. Így a legközelebbi közgyűlésen a palesztin delegáltak már hivatalosan is részt vehetnek. 

Bár a magyar külügyminisztérium tartózkodó állásponton volt, de a Jobbik most sem az Egyesült Államok és Izrael kérésére hallgatott, hanem az igazság oldalát választotta, amikor az EBESZ bizottsági ülésén egyedül képviselhette Magyarországot az ügyben. Ennek köszönhetően a hivatalos magyar állásponttá a Jobbik állásfoglalása lett, azaz hazánk támogatta a Palesztinok felvételét az EBESZ-be. Magyarország egy jobbikos igennel és egy fideszes tartózkodással járult hozzá a sikerhez.

Így egy újabb nemzetközi intézmény ismerte el a palesztinok jogát saját országuk megalapításához, egy újabb fórum mondott nemet a kettős mércére, ahol Izraelnek akár a népirtáshoz is van joga, egy az otthonukból elűzött népnek pedig még az alapvető életszükségleteihez sincs. Egyúttal ismételten egyértelmű üzenetet fogalmazott meg az EBESZ közgyűlés többsége a szintén tag Egyesült Államok irányába is, akik már nem tudták a saját egyoldalú, Izraelt minden tekintetben kiszolgáló, a kettős mércét fenntartani kívánó akaratukat rákényszeríteni a többi államra.

A Jobbik ezúton gratulál a Palesztin Nemzeti Hatóságnak az újabb győzelemhez.

Németh Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek