2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF

A Jobbik nemet mond az egyenlőtlenségeket tovább növelő neoliberális bérpolitikára

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elfogadhatatlannak tartja a latin-amerikai viszonyokat idéző, arcátlan bérpolitikát a MÁV berkein belül is. A jövedelmi egyenlőtlenségek neoliberális iskolapéldájaként megvalósuló vasutas bérpolitika káros és velejéig igazságtalan, ezért nemet mondunk a társadalmi szakadék állami segítséggel történő további elmélyítésére.
Annál a társaságnál, ahol a méregdrágán megvalósított presztízsberuházások csillogó Patyomkin-világát a kontinentális éghajlaton legfeljebb csak a felsővezetők számára váratlanul érkező néhány centiméteres hó és fagy – elképesztő késések formájában – le tudja rombolni, ott nincs helye az urizálásnak, a felső kaszt kiváltságai ilyes fokú megerősítésének!

A bérfelzárkóztatás programja a közösségi közlekedésben sem tűr további halasztást, mert minden elvesztegetett pillanat egyre inkább növeli a feladatellátást fenyegető szakemberhiány veszélyét. A dolgozói szegénység felszámolása a MÁV munkavállalóinak esetében sem lehet sokadrangú kérdés, ezért a Jobbik a leghatározottabban kiáll a tisztességes bérfejlesztést megfogalmazó igények mellett.

Mélységesen elítéljük, hogy miközben a vezetők havi apanázsát akár ötmillió forintra is emelhetik, addig a munka dandárját becsülettel végző kétkezi vasutasok szemét mindössze félszázalékos béremeléssel igyekeznek kiszúrni.

Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …