2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A Jobbik nem kötne kompromisszumot a károsultak kontójára

A Jobbik korábbi ígéretének megfelelően minden, a károsultaknak bármily csekély érdemi segítséget nyújtó indítványt támogat, így a mostani „elszámoltatási csomagot” is, még akkor is, ha négy és fél év kétharmados kormányzás a Fidesz–KDNP számára nem volt elegendő arra, hogy elérje: a lopott holmi valóban visszajárjon. A sokadszorra őszre ígért, teljes körű megoldási csomag leginkább lényegi része, a forintosítás jövő tavaszra „csúszott” át, s annak is csak akkor lesz értelme, ha az a felvétel árfolyamán történik. Az előttünk fekvő csomag valamennyit segíthet ugyan, de az indokolatlanul elvett milliárdok jó részét még mindig az érintett pénzintézeteknél hagyja.

Eközben a kormányzat vélhetően a Bankszövetséggel és bankokkal egyezkedik azok „teherbíró képességéről”, miközben a banki különadó és a tranzakciós illeték emberekre hárítása ellen lényegében semmit sem tesz.

A Jobbik tehát haladéktalanul teljes megoldási csomagot követel a már életlehetőségeik egy részét elveszítő károsultak azonnali kártalanításával egyetemben. Egy forintot sem vennénk el egyetlen cégtől sem indokolatlanul, ám a megkárosított polgárok utolsó forintját is visszaszereznénk.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…