2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A Jobbik mellett perecesi civilek is tiltakoznak a nevelőintézet ellen

A Jobbik mellett perecesi civilek is jelezték, tiltakozni fognak a városrészbe tervezett nevelőintézet ellen, hangozott el az ellenzéki párt, és a civil szervezetek közös sajtótájékoztatóján.

Pakusza Zoltán, a terület jobbikos önkormányzati képviselője elmondta, az elmúlt hetekben olyan információk jutottak el hozzá, miszerint a városrészben lévő volt Kuti iskola épületében nevelőintézet létesítene a városvezetés. Szerinte egy ilyen döntést nem hozhat meg a város a választott képviselő és a lakosság megkérdezése nélkül, ezért is tartja megdöbbentőnek, hogy se az erről érdeklődő írásbeli levelére, se közgyűlési szóbeli kérdésére nem cáfolta senki az önkormányzat részéről a nevelőintézet Perecesre költöztetését.

A jobbikos politikus hozzátette azt is, konzultált a perecesi civil szervezetekkel is – Új Bányamécs Baráti Kör, Bányász Kulturális Egyesület, Civil Barátok, Napgyöngye Alapítvány, PCCSZ –, akik jelezték, határozottan ellenzik a város tervét. Közölték azt is, ebben a kérdésben politikai hovatartozástól függetlenül egyetértenek, hiszen egy ilyen intézmény ellehetetlenítené nem csak Perecest , de a kiliáni és a bulgárföldi lakótelepet is. Emlékeztettek a várható közbiztonsági következményekre is, hiszen néhány napja pont egy miskolci gyermekotthonban élő fiatal támadt lapátnyéllel a portásra, mert nem engedte bulizni.

Pakusza Zoltán osztotta a civilek álláspontját: aki ért a szakmához, tudja, hogy itt elhelyezett gyerekek jó része alkohol, drog problémákkal küzd, az intézmények pedig nem zártak, ráadásul a szakemberek szerint sem jó döntés az intézményt a városrészbe telepíteni.

Végezetül a politikus és a civilek arra kérték a városvezetést és az illetékeseket, hogy a lakosság akarata ellenére ne költöztessenek ilyen intézményt Perecesre. Ha ez mégis megtörténik, a lakosság minden eszközzel tiltakozni fog ellene.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…