2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Szijjártó: 320 új munkahelyet hoz létre a Hell csoport 30 milliárd forint értékű beruházása Szikszón

Szijjártó: 320 új munkahelyet hoz létre a Hell csoport 30 milliárd forint értékű beruházása Szikszón

 Harminc milliárd forint értékű beruházást hajt végre a Hell Energy Csoport Szikszón, a 320 új munkahelyet jelentő fejlesztéshez a kormány hétmilliárd forint támogatást biztosít – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.
Kiemelte: a száz százalékban magyar vállalat a negyedik legnagyobb energiaital-márka a világpiacon, és egyes országokban piacvezető.
Az új gyárban évente 1,2 milliárd alumíniumdobozt állítanak elő, ezzel a cég megnégyszerezi korábbi kapacitását – közölte.
Kifejtette: viharos politikai és gazdasági változások zajlanak ma a világban, és egyre élesebb a verseny az országok között a beruházásokért, a munkahelyteremtésért és a befektetésekért. Magyarország ebbe a versenybe nevezett be 2010-ben, amikor döntések születtek a magyar gazdaság alapvető átalakításáról – emlékeztetett.
Úgy vélte, a magyar gazdaság sikereket ért el az elmúlt időben, és fontos, hogy a magyar vállalatok is sikeresek legyenek. A magyar gazdaság meghaladott egy régi közgazdasági dogmát, bebizonyította, hogy lehetséges egyszerre a növekedés, az új munkahelyek teremtése és a pénzügyi stabilitás – magyarázta. Hozzáfűzte: a 2010-ben elindított gazdasági stratégia sikeresnek bizonyult.
A miniszter szerint most új szakasz következett el a gazdasági növekedésben, mert egyre több magyar közepes és nagyvállalat képes jelentős beruházásokat végrehajtani Magyarországon, és olyan brandeket építenek fel, amelyek megállják a helyüket a világpiacon. Ilyen a Hell Energy Csoport is, amely 2011 óta 21 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, és tavaly 70 százalékkal nőtt az árbevétele, idén eddig pedig már 50 százalékkal – magyarázta.
Csereklye Barnabás, a Quality Pack Zrt. projektigazgatója arról beszélt, hogy a csoport Magyarország első alumínium italdoboz-gyárát, egy 45 ezer négyzetméteres üzemet hoz létre a hátrányos helyzetű borsodi térségben, Szikszón. A cég három év alatt piacvezető energiaital-gyártó lett Magyarországon, és komoly exportőr is, árbevétele jelentős része exportból származik – mondta.
Mengyi Roland országgyűlési képviselő emlékeztetett: 2010-ben Szikszó térségében több mint 20 százalék volt a munkanélküliségi ráta, ma 10 százalék alá szorult vissza. Úgy vélte, ez a kormánynak is köszönhető, amely segítséget nyújt az infrastruktúra fejlesztéséhez és támogatja a térséget, továbbá a városnak, amely mindent megtesz, hogy a beruházások a lehető leghatékonyabban valósuljanak meg. A mai beruházás bejelentése egy igazi összefogás eredménye – tette hozzá.   

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek