2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A Jobbik kultúrharca a jövő érdekében

Az utóbbi hetekben éles vita bontakozott ki az ENSZ (és később az Európai Unió) azon felvetése kapcsán, hogy a szervezet „szakértői” betiltanák a babamentő inkubátorokat azon emberi jogi érv mentén, hogy az újszülötteknek joguk van megismerni szüleiket. A Jobbik az elképesztő, életszerűtlen és kimondottan káros, életeket veszélyeztető felvetést tünetnek, az ideológiák harca során keletkezett vadhajtásnak tartja. Látható, hogy a hasonló, szélsőséges módon liberális elvek térnyerése reálissá váló veszélyt jelent, s a mai, egyre durvább felvetések „előszobája” a gender-ideológia és az egyén mindenekfeletti szabadságának propagálása volt, jellemzően a közösségek kárára.
A Jobbik álláspontja egyértelmű: katasztrofális demográfiai helyzetünkben minden egyes gyermek élete hallatlanul nagy kincs, és ha bármilyen eszközzel adható esély arra, hogy akár csak két-három utód életben maradhasson, senki ne vegye el a lehetőséget erre nézve! Látjuk, érezzük azt is, hogy a mai Magyarországon, a kínzó hitelek között, sárga csekkek tengerében, és a nem túl támogató gazdaságpolitika által veszélyeztetett környezet ismeretében sok család a legjobb szándéka ellenére is kerülhet olyan kilátástalan helyzetbe, ahol már nem képes szavatolni gyermekei létbiztonságát. Ilyen esetekben az állam kötelessége, hogy minden területen segítő kezet nyújtson.

Ennek egyik ága a babamentő eszközök elérhetővé tétele, így nem áll fenn érdemi indok, amely ezek ellen szólhatna. Ezt a rendszert teljessé szándékozza tenni a Jobbik Népesedési Munkacsoportja, amely idén egy olyan Családtámogató Szolgálat rendszerének kimunkálásába fogott, amely krízishelyzetekben is képes érdemi segítséget nyújtani, legyen szó tűzifáról vagy éppen a gyermekek biztonságának szavatolásáról.

Az inkubátorok tiltásáról szóló elképesztő ötlet Európai Unión belül történő átvezetésére az ENSZ már felkérte Brüsszelt. A Jobbik üdvözli, hogy több egyház is felháborodásának adott hangot az ügy kapcsán, ugyanakkor elvárjuk Magyarország jelenlegi kormányától is, hogy tegye egyértelművé, semmiféle liberális vadhajtásnak nem enged teret.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek