2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A Jobbik IT tiltakozik a „zöld” szakok megszüntetése ellen

A Jobbik Ifjúsági Tagozat elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány – információink szerint – a felsőoktatás átalakításának részeként meg kívánja szüntetni a környezetgazdálkodási agrármérnöki BSc és MSc, a természetvédelmi mérnöki BSc, valamint a környezettan BSc szakokat. Olyan képzéseket, amelyek jelentős szakmai és szemléleti többletet hordoznak más szakokhoz képest, így megszüntetésük pótolhatatlan űrt hagyna maga után.
Ha a hírek igazak, akkor a Fidesz szerint nem fontos a biotermelési technika, a hulladékok természetes eljárásokkal történő újrahasznosítása, a biztonságos, szennyezésmentes élelmiszer előállítása, hazánk természeti értékeinek védelme, és a környezeti problémák megoldása. Ezek a szakok olyan komplex ökológiai szemléletű szakembereket képeztek, akik nélkül a környezettudatos nevelés fideszes retorikája üres szólam marad, valós tartalom nélkül.

Az Illatos út kapcsán is láthatjuk, hogy a fenntarthatóság személetével rendelkező szakemberek képzését nem hogy leállítani kéne, hanem a fokozódó problémák, és hazánk védelme miatt növelni. Ezt felismerve rengetegen jelentkeznek az érintett szakokra, akiket a kormány most megfosztani készül leendő élethivatásuktól. Elfogadhatatlannak tartjuk a felsőoktatás leépítését, folyamatos züllesztését, amely ellen a Jobbik Ifjúsági Tagozat mindig tiltakozni fog.

Fügedi Richárd, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának országos alelnöke, a Környezetvédelmi Kabinet elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek