2021. 09. 17. péntek

Zsófia
1 EUR 350 HUF
1 GBP 412 HUF

A Jobbik független, szolgáltató, átlátható és ingyenes Agrárkamarát hoz létre

Valódi választási lehetőség nélkül, alacsony részvétel mellett, diktatórikus környezetben tartotta megyeiküldött-választását a Fidesz Agrárkamarája.

Az ágazatot érintő ügyek elbírálásánál jelenleg a MAGOSZ és azon keresztül valójában a Fidesz politikai döntései érvényesülnek. A magyar agrárium szereplőinek érdekeit kormányoktól és hatalmi érdekektől függetlenül egy kizárólag szakmai alapon dolgozó kamara tudná csak képviselni. Ennek a Független Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának a létrehozása a 2018-ban megalakuló Jobbik-kormány feladata lesz.

Ma a kisebb, jellemzően családi gazdaságok számára a Kamara nem képes valódi segítséget nyújtani, annak ellenére sem, hogy évente több, mint 10 milliárd forintból gazdálkodik. Éppen ezért a 2018-ban létrejövő új kamara egyik fontos alapelve a szolgáltató jelleg megteremtése lesz. A másik fontos alapelv az átláthatóság, hogy ne olyan legyen, mint a jelenlegi, ahol főigazgatói szinten merült fel milliárdos csalás gyanúja úgy, hogy a NAK működésébe a tagoknak valódi ellenőrzési és beleszólási lehetőségük nincsen. A Jobbik nemcsak független, szolgáltató és átlátható Agrárkamarát hoz majd létre, hanem befogja vezetni az ingyenes kamarai tagságot is.      

Magyar Zoltán, országgyűlési képviselő, a Mezőgazdasági Bizottság alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum