2021. 09. 16. csütörtök

Edit
1 EUR 350 HUF
1 GBP 412 HUF

Battáról Koppenhága felé

Öt versenyzővel képviselteti magát a Miskolc Városi Sportiskola (MVSI) a koppenhágai Európa-bajnokságra kvalifikáló felnőtt országos rövidpályás úszó bajnokságon, melynek november 8-11. között Százhalombatta ad otthont.

 
Sajgó Lászlótól, az MVSI csapatvezetőjétől, egyben edzőjétől megtudtuk, hogy a kétszeres olimpikon Sztankovics Anna 50, 100 és 200 méter mellen, továbbá 100 méter vegyesen, míg az idei felnőtt magyar bajnok Vécsei Réka 50, 100 és 200 méter mellen, 100 méter vegyesen, valamint 50 méter gyorson áll rajtkőre Százhalombattán. A 2001-es születésű Csuhai-ikrek közül Csenge a mell-, gyors- és vegyes-, Kincső pedig pillangó-, gyors- és vegyes-számokban próbál szerencsét. Most debütál a felnőttek között a többszörös utánpótlás országos bajnok, 2006-ban született Esztián Petra, aki 50, 100 és 200 méter mellen és 100 méter vegyesen igyekszik letenni a névjegyét a nagyok között. A küldöttséggel tart Jurák Árpád, az MVSI sport- és gyógymasszőre is.
–    A versenyt követően dr. Sós Csaba szövetségi kapitány a dobogós helyezettek közül jelöli ki a december közepén, Koppenhágában megrendezendő felnőtt rövidpályás Európa-bajnokságra utazó magyar csapatot – hangsúlyozta Sajgó László. – Reményeink szerint Sztankovics Anna és Vécsei Réka is bekerülhet a válogatottba.  A többiek számára nagyszerű tapasztalatszerzési, illetve egyéni csúcsjavítási lehetőséget jelent az országos bajnokság.

Fotó:Sztankovics Anna (jobbról) még az UTE színeiben, Vécsei Réka és Szurovcsák Ivett az április, debreceni felnőtt ob-dobogón.
(Fotó: Magánarchívum)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – Vértes Rallye 2021, 2021. augusztus 27-29. Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   Lángi Attila és Veres Gábor ki…
A hétvégén rendezték az FIA CEZ Zone Trophy zárófordulóját Csehországban Brno-ban. Itt ismét a Gender Racing Team F3-as Dallarajával állt rajthoz a…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum