2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A Jobbik devizahiteles civil szervezetekkel egyeztetett a szükséges változásokról

A Jobbik Magyarországért Mozgalom kezdeményezésére a devizahitelesek érdekeit képviselő civil szervezetek szakértői egyeztettek a párt országgyűlési képviselőivel, Gaudi-Nagy Tamással, Z. Kárpát Dániellel és Lenhardt Balázzsal. Az egyeztetésen képviseltették magukat a Fehér Kéményseprők, a Széchenyi Hitelszövetség, Makkos Albert közgazdász, Kovács László, a Banki és Végrehajtási Károsultak Információs Irodájának ügyvezetője, továbbá a Bátor Program szervezői.
A résztvevők egyetértettek abban, hogy a kormánynak a devizahitelesek megmentését célzó eddigi lépései elégtelenek, mivel csak a legjobb anyagi helyzetben lévő szűk társadalmi rétegnek nyújtottak érdemi segítséget. Sokadszor bizonyosodott be, hogy a kormány a tehetősek, a gazdagok, nem pedig a kiszolgáltatott százezrek, milliók érdekeit képviseli.

A helyzet mielőbbi megoldása érdekében azonnali, radikális lépésekre van szükség. A legfontosabb, amit a radikális párt két éve követel az Országgyűlésben: az állítólagos devizahitel – ami valójában forinthitel – forintra váltása az eredeti árfolyamon és az akkori hitelkondíciókkal. A hitelszerződésekben alkalmazott tisztességtelen feltételek miatt azokat jogi és fogyasztóvédelmi szempontból haladéktalanul és egységesen felül kell vizsgálni, addig kilakoltatási és hitelfelmondási moratóriumot kell életbe léptetni. A hitelintézeti törvény azonnali módosítására is szükség van, amiről a Jobbik már korábban törvényjavaslatot nyújtott be az egyoldalú szerződésmódosítások kizárása érdekében. Fel kell lépni hatósági eszközökkel a gomba módon szaporodó pénzügyi behajtó és végrehajtó cégek sokszor tisztességtelen és embertelen gyakorlata ellen.

A résztvevők javasolták egy minősítési rendszer létrehozását, amelyben a pénzintézetek ügyfelei értékelhetik a kapott szolgáltatás minőségét. Ez ösztönzőleg hatna a bankokra és a hitelezést is felpörgethetné a beruházások beindítása érdekében. Végül az érintettek további együttműködésben állapodtak meg a változatlanul reménytelen helyzetben lévő magyar devizahitelesek érdekképviselete kérdésében.

Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő, a Jobbik Gazdasági Kabinetének elnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…
Megtekinthető kiállítások a Múzeumok Éjszakája időtartama alatt: (17:00-től 02:00-ig) Képtár: • A titkos és a publikus o A múzeum kiállítása Köves…