2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A Jobbik 3 követelése az Orbán-kormánytól a koronavírus elleni vakcina kapcsán!

A koronavírus járvány elleni küzdelem egyik mérföldköve lehetne a megbízható klinikai vizsgálatokkal rendelkező, az amerikai és európai gyógyszerügyi hatóságok által is engedélyezett, bizonyítottan biztonságos, részletesen dokumentált mellékhatásprofillal rendelkező védőoltás.

Azért csak „lehetne”, mert az Orbán-kormány sajnos – akarva-akaratlanul –mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar emberekben bizalmatlanságot, félelmet keltsen. Hibát hibára halmoznak, ezáltal növelve a magyar emberek ellenérzéseit.

A minap például a totálisan alkalmatlan Kásler Miklós által vezetett EMMI tett közzé egy videót, amelyből kiderült, hogy kormány nem tett le az orosz vakcina magyarországi használatáról. De talán pontosabb, ha úgy fogalmazunk, hogy az oroszok nem tettek le arról, hogy az érdekeiket folyamatosan kiszolgáló Orbán-kormányt a vevőik között láthassák. Kásler videójából kiderült, hogy – hiába áll már rendelkezésünkre a biztonságos nyugati vakcina az Európai Uniónak köszönhetően – hamarosan elindulhat az orosz vakcina klinikai vizsgálata Magyarországon, nem kevesebb mint 3000 magyar ember részvételével. Hogy ez hogyan történik majd, arról nem árultak el részleteket.

A másik állampolgári bizalmatlanságot kiváltó kormányzati hiba a regisztráció. Orbán azzal próbálta megvédeni az oltásra történő jelentkezés regisztrációhoz kötését, hogy ezzel tudják felmérni, mekkora lesz a kereslet a vakcinára. Az egymásnak ellentmondó kormányzati megszólalások miatt még ma sem tudni, hogy előfeltétele-e a regisztráció a védőoltásnak, vagy sem. Ráadásul mára az is kiderült, ha hihetünk az állításnak, hogy az Orbán-kormány 17,5 millió adag vakcinát kötött le. Tehát Orbán korábbi, regisztrációval kapcsolatos érve hamisnak látszik, ugyanis úgy tűnik, hogy a lakossági igények nem befolyásolják a vakcinák rendeléséhez kapcsolódó kormányzati döntéseket.

A harmadik, az állampolgárok rossz érzéseit felerősítő kormányzati hiba, amelyből az derül ki, hogy többletjogok illetnék meg azokat, akik beadatják maguknak. Ezzel az oltás önkéntes jellege kérdőjeleződik meg.

A néppárti Jobbik a fentiekhez kapcsolódva a következő három pontban fogalmazza meg követeléseit az Orbán-kormány felé az ingyenes és önkéntes koronavírus elleni védőoltásokkal kapcsolatban:

1, A magyarok nem kísérleti nyulak! – vagyis csak biztonságos és már engedélyezett, bizonyítékokon alapuló vakcinával oltsák a magyar embereket! Az Orbán-kormány ne szolgáltassa ki honfitársainkat orosz kormányzati és üzleti érdekeknek! A kormány ne asszisztáljon idegen országok klinikai vizsgálataihoz többezer magyar ember egészségének kockáztatásával.

2, Ne listázzanak – vagyis az Orbán-kormány ne kösse regisztrációhoz a koronavírus elleni védőoltást! Orbán Viktor állításával ellentétben, miszerint egy hétvége alatt be lehet oltani a teljes magyar lakosságot, az elkövetkező hónapokban a háziorvosi rendszeren keresztül történjen a lakosság átoltása.

3, Ne járjanak többletjogok azoknak, akiket beoltanak! – vagyis az Orbán-kormány ne tegye másodrendű állampolgárokká azokat a magyar embereket, akik teljes felelősségük tudatában, önként úgy döntenek, hogy nem élnek a koronavírus elleni védőoltás beadatásával.

Mi a szabad választás oldalán állunk.

Senki nem kötelezhető, még a kedvezmények megvonásával sem, az oltásra, de mindenkinek ingyen biztosítani kell, aki be akarja oltatni magát!

Ez szabad választás kérdése.

Az egyén szabadon dönthet.

És senkit nem érhet hátrány vagy előny a döntése miatt.

Jobbik Magyarországért Mozgalom, a magyar néppárt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…