2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 355 HUF
1 GBP 413 HUF

A jelen mellett a jövőért is harcolni kell!

Korunk egyik legnagyobb kihívását a műanyag hulladékok újrahasznosítása jelenti. Fontos kiemelni, hogy a műanyagok létezése elengedhetetlen a fenntartható fejlődés és a klímavédelem szempontjából, hiszen más erőforrásokat, ásványokat spórolunk meg a létezésükkel. DE! Ehhez nem elég csupán előállítani ezeket a termékeket, hanem tudnunk is kell kezelni őket, hiszen tudatosság nélkül komoly veszélyt jelenthetnek a környezet és az emberi egészség számára is.

Az egyik legsúlyosabb problémát a műanyag flakonok, azaz PET-palackok jelentik. Mára egyértelművé vált, hogy a megfelelő gyűjtési- és újrahasznosítási rendszer nélkül nem fogunk tudni elbánni az ebből keletkezett szeméttel. Éppen ezért nyújtottam be azt a betétdíjas javaslatot, amely visszaválthatóvá teszi a PET-palackok mellett a fémdobozokat is. Így ösztönözve az előállítót, a kereskedőt és a fogyasztót is arra, hogy érdeke legyen a visszaváltás, ezáltal pedig az újrahasznosítás.

Remélem a javaslatot a kormánypártok is támogatni fogják, hiszen a jövő szempontjából egy fontos terület szabályozásáról van szó, amely nem politikai kérdés!

Íme a javaslat: https://www.parlament.hu/irom41/14595/14595.pdf

Védjük meg a jövőnket!

Nunkovics Tibor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum