2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

A jelen mellett a jövőért is harcolni kell!

Korunk egyik legnagyobb kihívását a műanyag hulladékok újrahasznosítása jelenti. Fontos kiemelni, hogy a műanyagok létezése elengedhetetlen a fenntartható fejlődés és a klímavédelem szempontjából, hiszen más erőforrásokat, ásványokat spórolunk meg a létezésükkel. DE! Ehhez nem elég csupán előállítani ezeket a termékeket, hanem tudnunk is kell kezelni őket, hiszen tudatosság nélkül komoly veszélyt jelenthetnek a környezet és az emberi egészség számára is.

Az egyik legsúlyosabb problémát a műanyag flakonok, azaz PET-palackok jelentik. Mára egyértelművé vált, hogy a megfelelő gyűjtési- és újrahasznosítási rendszer nélkül nem fogunk tudni elbánni az ebből keletkezett szeméttel. Éppen ezért nyújtottam be azt a betétdíjas javaslatot, amely visszaválthatóvá teszi a PET-palackok mellett a fémdobozokat is. Így ösztönözve az előállítót, a kereskedőt és a fogyasztót is arra, hogy érdeke legyen a visszaváltás, ezáltal pedig az újrahasznosítás.

Remélem a javaslatot a kormánypártok is támogatni fogják, hiszen a jövő szempontjából egy fontos terület szabályozásáról van szó, amely nem politikai kérdés!

Íme a javaslat: https://www.parlament.hu/irom41/14595/14595.pdf

Védjük meg a jövőnket!

Nunkovics Tibor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek