2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

A Gerzsonka-jelenség a miskolci gyermekvédelem elégtelenje

A Jobbik évek óta hiába jelzi, hogy elégtelen a miskolci gyermekvédelem munkája, a valós problémák letagadása, a statisztikai szemlélet és a politikai hatalmat gyakorlók hazudozása megszülte gyümölcsét, a Gerzsonka-jelenséget, hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet Szemes István, a Jobbik miskolci politikusa és Dr. Tardi Béla, a Települések Megmaradásáért Egyesület alelnöke tartott kedden.
A jelenlegi városvezetés gyermekvédelmi részlege több mint 5 éve tudatában lehet annak, hogy növekszik azon anyák száma, akik nem gyermekszeretetből, hanem megélhetési forrást feltételezve vállalnak gyermeket. Gerzsonka szülei esetében a gyermekvédelem szabadon hagyta, hogy a gyermek élete is veszélybe kerüljön, így nemcsak az „anyával”, de a gyermekvédelmi szolgálat tagjaival szemben is eljárást kell lefolytatni kiskorú veszélyeztetése és hivatali visszaélés miatt, véli Dr. Tardi.

Szerinte nem kerülhető meg a városvezetés felelőssége sem, amely szemet huny a folyamatosan és egyre jobban érezhető negatív tendenciák felett és – kihasználva közgyűlési többségét – elfogadja mind a közbiztonsági, mind a gyermekvédelmi beszámolókat, miközben az igazságot kimondó Jobbikot hazugozza, esetenként fel is jelenti. Ez történt akkor is, amikor Szemes István kifogásolta a gyermekvédelem kapcsán a munkát, ezért a jegyző a bíróság elé citálta.

Az eljárás során bizonyítást nyert az a tény, hogy Miskolc jegyzőjének gyermekvédelmi ellenőrei pincehelyiség vagy épp szerszámos bódé lakás céljára történő használata esetén is meghamisítják a jegyzőkönyveket, lakás, lakószoba meglétét rögzítve azokban, tájékoztatott Szemes István. Hozzátette, ennek eredményeként az ellenőrzés alá vont lakosok jogosulatlanul fel tudják venni a segélyeket, melyeket aztán – elsősorban – saját élvezeteik kielégítésére fordítják, azok csekély része jut el a gyermekekhez. A gyermekek érzelmi kitaszítottságban tengetik életüket, nem foglalkoznak velük, így lehet az, hogy a kétévesnél idősebb Gerzsonka nem tud beszélni, nem kötődik a szüleihez, nem tudja a saját nevét sem.

Ha nem vetünk véget a kiilleszkedettek pozitív diszkriminációjának, várhatóan egyre több gyermek jut Gerzsonka sorsára, ezt jelzi az is, hogy egyetlen év alatt megtízszereződött a gyermekveszélyeztetések száma Miskolcon, jelezte a jobbikos politikus.

Mint mondta, amennyiben Miskolc irányítását a Jobbik elvei szerint lehet megszervezni, nem fogják engedni, hogy a kiilleszkedett felnőttek elhagyják, megverjék, megnyomorítsák, elhanyagolják a gyermekeiket. A törvények erejével csírájában fogják elfojtani a felelőtlen hatóságok hanyagságát, rászorítják őket a jogszabályok maradéktalan betartására, és a lébecoló álköztisztviselői magatartást büntető-eljárások megindításával fogják jutalmazni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…