2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

A Fidesz szándékosan akadályozza a külföldön élő magyarok szavazását

A Jobbik elítéli a Kormány és a Nemzeti Választási Iroda külföldön élő magyarokat hátrányosan megkülönböztető gyakorlatát. Már több alkalommal szólaltunk fel a választási eljárási törvény abszurd szabályai miatt. Míg egy képzeletbeli ’56-os magyar emigráns, magyarországi lakcím híján könnyedén és kényelmesen szavazhat levélben, addig a szomszédjában élő, ideiglenesen külföldön tartózkodó, de később hazatérni vágyó fiatal nem, mert nem adta fel szimbolikus jelentőségű, hazai lakcímét. Ők kizárólag a külképviseleteken szavazhatnak, amik egyes országokban több órányira találhatóak, nem mellesleg az oda-vissza út is igen drága. A külképviseleteken már 2010-ben is óriási sorok alakultak ki az ilyen tömegek befogadására alkalmatlan intézményekben. Idén még nagyobb káosz várható, his zen a nyugaton élő és dolgozó magyarok száma csak tovább növekedett, a lehetőségek azonban változatlanok.

Az Index mai cikke szerint a diszkriminatív jogszabály ellenére mégis szavazni vágyókat a Nemzeti Választási Iroda is indokolatlan, sőt vélhetően törvényellenes nehézségek elé állítja. Mindezek fényében egyértelmű, hogy a Fidesz okkal fél a külföldön munkát vállalni kényszerülő gazdasági menekültek haragjától, és ezért mindent meg tesz annak érdekében, hogy ne tudjanak élni állampolgári kötelességükkel és jogukkal.

A Jobbik kormányra kerülve eltörli a diszkriminatív jogszabályt, és programját végrehajtva olyan Magyarországot fog teremteni, ahová örömmel fognak visszatérni a szocialista és fideszes kormányok hozzá nem értése elől elmenekülő magyar fiatalok és családok.

Farkas Gergely országgyűlési képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek