2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A Fidesz megelőzhette volna a kolontári katasztrófát

A Jobbik felháborítónak tartja Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselő és polgármester beismerését. Az álláshalmozó politikus – aki a kolontári katasztrófát megelőzően mintegy fél évig a Fidesz elszámoltatási kormánybiztosa volt – ugyanis kijelentette, hogy már 2000-ben tudomással rendelkezett a MAL Zrt. érvénytelen ajánlat alapján történt eladásáról, amit az akkori Orbán-kormány tudomására is hozott, ám mindez a mai napig következmények nélkül maradt.

Papcsák személye és ez az eset kiválóan illusztrálja a Fidesz elszámoltatási politikáját, hiszen akár az előző, akár a mostani Orbán-kormány idején lett volna rá lehetőség, hogy az alumíniumipari privatizációs szerződéseket érvénytelenítse, hiszen 2000-ben még a büntetőjogi felelősség is fennállt, ami azóta elévült.

A Jobbik érthetetlennek tartja, hogy a kolontári katasztrófát megelőző hónapokban Papcsák kormánybiztosként nem tett semmit ebben az ügyben sem.

Mindezek után joggal merül fel, hogy az elszámoltatás komolyan vételével megelőzhető lett volna a 10 emberéletet követelő vörösiszap-tragédia.
A Jobbik kormányra kerülése esetén szigorúan végre fogja hajtani az elszámoltatást úgy ebben, mint az összes gyanús privatizációs szerződés ügyében.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek