2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Legyen egészségesen szebb a holnap!

A 125 éves kozmetikai termékeket gyártó cég az Egészségligettel karöltve idén is egy kellemes hétvégi programmal hívta fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelemre. Június 4-én és 5-én a Városligetbe invitálták az érdeklődőket, akik a mellrák elleni kampány részeként egészségmegőrző programokon vehettek részt. A mellrákszűrés mellett bőr-és hajanalízis, egészség tanácsadás és különböző gyermekprogramok várták a látogatókat.

Az Avon a Nőkért Alapítvány 2011-es évindító kampánya során Zsédenyi Adriennhez, a rendezvény arcához további 24 magyar ismert ember csatlakozott, többek között Demcsák Zsuzsa, Jaksity Kata és Vámos Erika. Rövid üzeneteiket azokra a rózsaszín próbababákra írták fel, amelyek egy héten keresztül láthatók az Andrássy úton, és amelyek okostelefonnal leolvasható QR-kód segítségével az ország emlőrák-szűrőközpontjainak listájához is elnavigálják a járókelőket. „Légy a saját TestŐr-öd! Csak pár perc az önvizsgálat!” – olvasható Vámos Erika üzenő tábláján. „A nagymamám testvére mellrákban halt meg, és mint tudjuk, növeli az emlőrák kialakulásának kockázatát ha vér szerinti rokonnál már előfordult ez amegbetegedés, ezért én is rendszeresen eljárok szűrővizsgálatokra. Sajnálatos azonban, hogy Magyarországon a lakosságnak csupán a fele jelenik meg az éves szűréseken, így bár 95%-ban gyógyítható lenne ez a betegség, mégis évente több mint kétezren esnek áldozatául.” – avat be a TV2-n futó 2TestŐr magazin egyik háziasszonya.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…