2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A Fidesz Horn Gyula nyomdokain

Az Országgyűlés Kulturális Bizottságának többsége elutasította annak a jobbikos határozati javaslatnak a napirendre vételét, mely egy ’56-os emlékmű megvalósítását indítványozta volna a Kossuth téren, a Nemzet Főterén.
Ismeretes, hogy a tér felújításával eltűntek az eddig ott álló, az ’56-os forradalomnak emléket biztosító mementók. Az előterjesztés ezt a sokakban megbotránkozást és felháborodást kiváltó helyzetet kívánta volna orvosolni azzal, hogy a még folyamatban lévő Steindl Imre Program keretében egy térszínen, reprezentatív helyen álló emlékmű felállítását kezdeményezte. A Jobbik meggyőződése, hogy a jelenlegi tervezési program alapján egy egykori közműalagútban, a föld alatt kialakított ’56-os kiállítóhely a forradalom és szabadságharc áldozatainak csak meggyalázására, de nem az előttük történő főhajtásra alkalmas.

A kormányzó többség a vadliberális Együtt–PM-mel karöltve azonban elutasította a Jobbik javaslatát, Pósán László alelnök magyarázata szerint azért, mert „komolytalan” a Kossuth téri emlékmű felvetésének a kérdése. Ezzel a véleményével Pósán László Horn Gyula méltó utódjává vált, hiszen felelőtlen hozzáállása híven tükrözi a „Na és?” cinizmusát.

Hegedűs Lorántné, a Jobbik országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…