2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A Fidesz és az MSZP lemondott Lyukóról

Miskolc város csütörtöki közgyűlésén a Fidesz beismerte, se eredményei, se elképzelései nincsenek Lyukóvölggyel kapcsolatban. Ezt Jakab Péter önkormányzati képviselő mondta pénteki sajtótájékoztatóján utalva arra, hogy a városrészről szóló jobbikos javaslatot leszavazta a testület. A nemzeti radikális politikus elmondta, képviselői indítványban javasolta, hogy februárban tárgyalja meg a közgyűlés, milyen eredményeket ért el a Fidesz Lyukóvölgyben az elmúlt két évben, és milyen módon akarja kezelni a városrész problémáit a jövőben. A politikus szerint ugyanis a hétvégi házas övezetben mára megszűnt a törvény.

A bűncselekmények sorozatosak, a sértettek pedig már feljelentést sem tesznek. „ A Fidesz ma nem hatékony közrendvédelmi intézkedésekkel akarja javítani a közbiztonsági mutatókat, hanem a lakosság apátiába süllyesztésével” – jelentette ki a képviselő hangsúlyozva, a statisztika és a valóság között egyre nagyobb szakadék alakul ki. Hozzátette, a Fideszen belül is kommunikációs szakadék keletkezett, hiszen szeptemberben Kontrát Károly államtitkár még azt mondta, a Fidesz helyreállította a rendet a városrészben, Kriza Ákos polgármester viszont a novemberi közmeghallgatáson úgy nyilatkozott, rövid időn belül nem lehet rendezni a városrész helyzetét. Miskolc első embere akkor radikálisabb megoldásokat és lakossági önszerveződést sürgetett, de mind a mai napig nem volt hajlandó kifejteni, hogy pontosan mit értett ez alatt. Jakab szerint ennek az az oka, hogy novemberben a lakosság a valóságra emlékeztette Kriza Ákost, azóta viszont nyilván „rászólt” Pintér Sándor, hogy a hivatalos kommunikáció nem a radikalizmus, hanem hogy Lyukó egy ékszerdoboz.

„Azzal, hogy a Fidesz és az MSZP leszavazta a Jobbik javaslatát bebizonyosodott, hogy az elmúlt 22 év résztvevői lemondtak Lyukóvölgyről, maximum csak fotózni szeretik.  Velük szemben a Jobbik külön szakmacsoporttal dolgozik a városrész megmentésén, s ha rajtunk múlik, valóban lesz még Lyukó Miskolc ékszerdoboza.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek