2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

A Fidesz egzisztenciális vágóhídra küldi magyar családok tízezreit

A Lázár János és Balsai István nevével fémjelzett fideszes alkotmánymódosító javaslat immár gyakorlati bizonyítéka annak, hogy a kormány meg kívánja szüntetni a korkedvezményes nyugdíj intézményét. Ezzel együtt a már nyugdíjban, de korhatár alatt lévő embereket újra a munkaerőpiacra akarja toloncolni, illetve szociális ellátottá kívánja lefokozni. Teszi mindezt annak ellenére, hogy Matolcsy György többször is hangoztatta, hogy a korábban szolgálati nyugdíjba vonultaktól nem veszik el szerzett jogukat. A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a kormány több tagjának, így Matolcsy Györgynek és Pintér Sándornak az ígéretével ellentétben, érdemi tárgyalások nélkül, az érintettek feje fölött hoznak meg az életüket alapvetően befolyásoló döntéseket. Különösen elítéljük, hogy a kormány manipulatív módon hergeli a közvéleményt: a szolgálati nyugdíjak töredékét kitevő visszaélésekre hivatkozva kívánja megszüntetni ezt a nemzetközileg is indokoltnak tartott és elfogadott rendszert.

A Jobbik szerint is szükséges a korkedvezményes és rokkantnyugdíjazás lehetőségének felülvizsgálata. Ez azonban a visszaélések csökkentése érdekében, nem pedig a szolgálattal már megszerzett jogok, jelen esetben a már járó szolgálati nyugdíjak elvétele, szociális ellátássá degradálása céljából kívánatos. A kormány – elhibázott gazdaságpolitikája miatt – a munkaerőpiacra visszatoloncolt vagy szolgálatba visszahelyezett emberek számára sem munkahelyet, sem piacképes tudást nyújtó rehabilitációs képzést nem tud biztosítani, így e lépés a munkanélküliség növekedését fogja eredményezni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …