2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

A DK reagálása az iskolák újranyitásával kapcsolatban

Az utóbbi, koronavírus-járvány árnyékában töltött év alatt a kormány hozzáállása, szervezettsége nem sokat változott az oktatás terén: tavaly a tanárok, szülők, gyerekek pár napot kaptak arra, hogy kitalálják, mihez fognak kezdeni a távoktatás alatt. A kormány semmiféle segítséget nem adott az oktatás szervezéséhez, így kizárólag a tanárok és a szülők kitartásának volt köszönhető, hogy sikerült működtetni a rendszert. A szeptemberi iskolakezdéskor Orbánék arra is képtelenek voltak, hogy minden iskolába kerüljenek a tanévkezdésre lázmérők. A harmadik hullámban szintén képtelenek kezelni a helyzetet: egyszer nyugodtan nyithatnak az iskolák a tavaszi szünet után, majd mégis eltolják a nyitást két héttel. Magabiztosan állítják, hogy már biztonságos a jelenléti oktatás, majd a felsősöket és középiskolásokat mégis otthon tartják.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány ismét és sokadszorra játssza el, hogy ész nélkül, felelőtlenül hoznak döntéseket, a szakemberek kizárásával, aktuális politikai érdekek mentén. Márpedig ez a járvány nem az az időszak, amikor a szakértőket ki kellene hagyni a döntések meghozatalából. Sőt, az érintett szülők és tanárok véleményét is figyelembe kellett volna venni, hiszen a pedagógusok viszik vásárra a bőrüket, és hiába kezdődött meg az ő oltásuk, a védettségük még nem alakult ki. A kormány még mindig csak teszetoszázik és koncepció nélkül kapkod, naponta változtatva a véleményét, bizonytalanságban tartva a családokat és a pedagógusokat.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, elnökségi tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …