2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A DK pert indít a kormányzati titkolózás miatt – Az Operatív törzs még azt sem hajlandó elárulni, hány embert teszteltek eddig

A DK pert indít a kormányzati titkolózás miatt – Az Operatív törzs még azt sem hajlandó elárulni, hány embert teszteltek eddig

Míg az Európai országok többségében azt hozzák nyilvánosságra, hogy hány emberen végeztek eddig koronavírus-tesztet, Magyarországon csak az “akkreditált laboratóriumban vizsgált minták számát” tüntetik fel a kormányzati tájékoztató honlapon.  Hazánkban tehát csak a tesztek száma nyilvános, az nem, hogy valójában hány embert teszteltek koronavírusra. Ha igaz az, hogy egy koronavírus-fertőzöttet akár háromszor vagy négyszer is tesztelnek, az azt is jelentheti, hogy a tájékoztató honlapon közölt 60 ezer feletti szám valójában 15-20 ezer ember tesztelését takarja. Ha ez így van, akkor Magyarországon nincs érdemi tesztelés, csak kormányzati alibizés, és valójában a kormány sem tudja, hány fertőzött lehet az országban.

Azért, hogy ezt megtudjuk, a DK közérdekű adatigényléssel fordult Nemzeti Népegészségügyi Központhoz. Müller Cecília országos tisztifőorvos megtagadta a válaszadást, és cinikusan a tájékoztató honlapra irányított minket. Müller Cecília tehát hazudott, hiszen a koronavirus.gov.hu honlapon nincs ilyen adat, éppen ezért adtunk be közérdekű adatigénylést.

A Demokratikus Koalíció pert indít annak érdekében, hogy az Operatív Törzs árulja el, hány emberen végeztek eddig koronavírus-tesztet Magyarországon! Ha a kormány azért titkolózik ebben is, mert a tesztelt emberek száma csak a töredéke a hivatalos adatnak, annak következményei kell, hogy legyenek! Elég a titkolózásból, sumákolásból és mellébeszélésből, a magyaroknak joguk van tudni az igazságot!

Sebián-Petrovszki László

A DK országgyűlési képviselője

 

A sajtótájékoztató felvétele az alábbi linkről letölthető:

https://boards.wetransfer.com/board/s7oipdckeun3ov2fl20200425181219/latest?token=57a20fc7-5244-41ab-be41-cd2534e1d7f3

A sajtótájékoztatót élőben közvetítettük a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/dk365/videos/236843747376726/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek