2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A DK elítéli az Orbán-kormány gyalázatos társadalompolitikáját

Az Orbán-kormány sokadszorra bizonyította, hogy a „nemzeti ügyek kormánya” nem törődik a rászorultakkal, a nehéz sorsú emberekkel, a fogyatékosokkal. Az „oktatás megújulásának” keretében lényegében minden olyan programot ellehetetlenítettek, amelyek hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkoztak, az esélyegyenlőség megteremtését célozták. Ma már azonban nem elégszik meg a kormány ezzel, hanem olyan világhírű intézmények működését is veszélyezteti, mint a Pető Intézet.

Az EMMI és Balog miniszter ebben az ügyben is folyamatosan valótlanságokat állít. Hiába mondják egyik nap, hogy adnak kiegészítő támogatást a mozgássérültekkel foglalkozó intézménynek, másnapra kiderül, hogy ez nem igaz. Eközben az EMMI támogatási listájából kiderül, hogy a minisztérium közel 105 milliárd forintot osztott ki különböző célokra. E támogatások sorában az egyik legjelentősebb összeget a felcsúti focicsapat játékosait oktató szakközépiskola kapta – pontosan 500 millió forintot. Igaz, a Pető Intézet szerencsétlen sorsú lakói nem tudnak labdába rúgni…

A DK mélységes megvetéssel ítéli el ezt a magát kereszténynek nevező aljas politikát. Felszólítjuk Balog minisztert, haladéktalanul intézkedjen, hogy a Pető Intézet megkapja a zavartalan működéséhez szükséges anyagi eszközöket. Egyben követeljük, hogy indítsák újra mindazokat a pedagógiai programokat, amelyek a hátrányos helyzetű gyerekek esélyteremtését szolgálták.

Niedermüller Péter

a DK alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek