2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Öveket becsatolni!

A három napos akció során a passzív biztonsági eszközöket ellenőrzi a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is.
A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség 2013. szeptember 10. és szeptember 12. között fokozott figyelmet fordít a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek, bukósisak előírásszerű használatának, illetve a mobiltelefont szabályellenesen használók ellenőrzésére.

A közúti kontroll kiterjed Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra. A végrehajtásban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd, a Miskolci, Kazincbarcikai, Encsi, Sátoraljaújhelyi, Sárospataki, Tiszaújvárosi, Szerencsi, Mezőkövesdi, Ózdi, Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai vesznek részt.

Az akcióban a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai és az Országos Polgárőr Szövetség önkéntesei is közreműködnek.

A rendőrségi tapasztalatok alapján a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a halálos sérülések esélye! A biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használati arányának növelése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának, valamint a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében. Az ellenőrzés célja, tehát többek között az, hogy a biztonsági öv használat Magyarországon mielőbb elérje az európai 90 százalékos átlagot, amely akár 20 százalékkal is csökkenthetné a közúti balesetben elhunytak számát.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…