2021. 10. 16. szombat

Gál
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

A DK az új Duna-gate –ről kérdezi a belügyminisztert

A FinFisher nevű internet-lehallgató kémprogram, amelyről már a nemzetközi lehallgatási botrányt kirobbantó Edward Snowden is említést tett, képes bármely számítógépről minden – akár titkosított – email-t és fájlt megszerezni, mégpedig, mivel a vírusirtó programok sem mutatják ki, a megfigyelt tudta nélkül.


Az interneten egy hacker tevékenysége nyomán most bárki számára elérhető bizonyítékokból kiderül, hogy a túlnyomórészt diktatúrák és elnyomó rezsimek által használt kémprogramot a magyar Nemzetbiztonsági Szakszolgálat is használja.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője azzal a kérdéssel fordult a belügyminiszterhez, vajon hány személy vagy szervezet ellen folyik jelenleg ilyen jellegű megfigyelés bírói végzés nélkül, van-e köztük civil szervezet és tud-e minderről az országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága. A politikus arra is kíváncsi volt, milyen fokú gyanú kell egy ilyen megfigyeléshez, a megfigyeltek hány százalékáról derült ki, hogy valóban veszélyt jelentett hazánk biztonságára, és a megfigyelések mekkora hányada bizonyult utólag jogtalannak. Végül rákérdezett: végeznek-e közös akciókat a Terrorelhárítási Központtal, amely szintén bírói végzés nélkül folytathat házkutatást?

Emlékezetes, hogy a rendszerváltás időszakának legnagyobb botránya a Duna-gate néven elhíresült lehallgatási botrány volt. Lehet, hogy az Orbán vezényelte rendszer-visszaváltásé is az lesz?

DK Sajtóiroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum