2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A DK a miniszterelnököt kérdezi Glattfelder meggazdagodása ügyében

Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium újonnan kinevezett államtitkára fölzárkózott Rogán Antal mellé a rejtélyes eredetűen meggazdagodott fideszes politikusok listáján.

Vagyonbevallása szerint az államtitkár az Európai Parlament képviselőjeként eltöltött előző tíz év alatt a legtehetősebb fideszes politikusok közé emelkedett: 220 millió forint megtakarításra tett szert, holott EP-képviselőként tett pénzügyi nyilatkozta értelmében gazdasági érdekeltsége nem volt, pénzt senkitől sem kapott, és havi 500 eurónál magasabb jövedelme sem származott máshonnan. Sajtóinformációk szerint viszont ez a 220 millió több, mint amit az Európai Parlament tíz év alatt különféle jogcímeken összesen folyósított neki.

Minthogy Glattfelder az elmúlt tíz évben nem volt képviselő és most sem az, vagyonnyilatkozati eljárást nem lehet kezdeményezni ellene. A Demokratikus Koalíció ezért kérdéssel fordul a miniszterelnökhöz. Aziránt kíván érdeklődni, vizsgálták-e kinevezés előtt az államtitkár vagyoni helyzetét, meggazdagodásának körülményeit? Amennyiben nem, kívánják-e ezt most, a botrány kirobbanása után pótolni? Lesz-e bármilyen következménye annak, ha kiderül, hogy a sajtóban közölt számítások helyesek, vagy immár nem csak bocsánatos bűn, de egyenesen kinevezési feltétel magasabb állami posztok betöltéséhez, hogy az illető korábban megdézsmálta a közvagyont?

Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek