2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Európában a sebességhatárok nem átjárhatók!

TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében is.
Nemzetközi közlekedésbiztonsági akció keretében a TISPOL Műveleti Csoport a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzését rendelete el. A 2014. augusztus 8-9. közötti kontroll Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban az M3-M30-as autópályákra, a gyorsforgalmi és főútvonalakra, a lakott területen belüli útszakaszokra, valamint „baleseti gócpontokra” terjed ki. Az ellenőrzés-sorozat célja a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése.

A rendőrség az akció során elsősorban a megengedett sebesség betartását ellenőrzi, de emellett az elkövetett egyéb szabálysértések kiszűrésére is kellő hangsúlyt fektet.

A végrehajtásban a helyi rendőrkapitányságok közlekedésrendészeti osztályai, valamint a megyei rendőr-főkapitányság forgalomellenőrző alosztálya és az Emődi Autópálya Alosztály  munkatársai vesznek részt.

A sebességtúllépés mind Magyarországon, mind a megyében a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok, mely elsődleges a halálos, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében. Másodikként ezt követi az elsőbbségi jog meg nem adása, majd a kanyarodás szabályainak megsértése.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek