2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

A dilettáns MLSZ-vezetés miatt nem járnak a családok meccsekre

A Jobbik szerint a Hollandiától elszenvedett történelmi vereség újabb, immár sokadik bizonyítéka a hazai futballvezetés totális alkalmatlanságának. A Csányi-féle kormányzásnak köszönhetően az évtizedek sikertelenségét a szövetségen belül zsíros állásban átvészelő vezetőkről, az utánpótlás-nevelés hiányáról, a rendőri hibákról, a társaságiadó-kedvezményre hajtó klubokról, a stadionfejlesztési mutyikról, a menedzseri lobbiérdekekről és a létjogosultság nélküli első osztályú csapatokról csak szakmai berkeken belül esik szó. Eközben a felhergelt média szurkolói regisztrációtól, lufiként felfújt molinóügyektől, vérszomjas vadállatnak beállított drukkerektől és olyan szurkolói ünnepléstől hangos, melyet a fideszes kétharmad a világ futballtársadalmában páratlan módon bűncselekménynek minősített.
A magyar családok nem a szurkolók, hanem a színvonaltalan játék és a csaknem három évtizedes sikertelenség miatt nem járnak meccsekre. Míg a világelitben a klubok bevételeinek harmadát jegy- és reklámfelület-értékesítés teszi ki, addig idehaza ez az arány mindössze 10 százalék.

A Jobbik érzékeli, hogy a magyar társadalomnak ebből végérvényesen elege van! A szurkolóknak vissza kell adni a szenvedélyes, de atrocitásba nem torkolló szurkolás jogát, hogy visszatérjenek a lelátókra. A kluboknak a jó játékkal elért telt házas jegybevételekből, a pazar focira vágyó tévécsatornák jogdíjaiból kell megélniük, és végleg le kell szállniuk az állami emlőről.

Egervári Sándor lemondott. Helyes. De mikor fog lemondani Berzi Sándor és azok az MLSZ-alkalmazottak, akik zsíros állásaikban több mint 20 éve mondják, hogy „elindultunk a fejlődés útján és a következő Eb-re, vb-re biztos kijutunk”?

Mikor fog lemondani Samu István az MLSZ biztonsági igazgatója, aki szerint a magyar labdarúgás legfőbb problémája maga a szurkoló, s mindent meg is tesz annak érdekében, hogy a szurkolókat elüldözze a stadionokból?

Mikor fognak lemondani azok, akik évtizedek óta az utánpótlás fontosságáról papolnak és költenek el milliárdokat utánpótlás-fejlesztésre, miközben hagyják, hogy a magyar bajnokságban nevesincs külföldiekkel legyenek tele a csapatok?

Mikor mondanak le azok az álláshalmozó pártpolitikusok, akik rátelepedtek a futballklubokra és a teljes magyar sportéletre?

Mikor fog lemondani az egész MLSZ úgy, ahogy van?

Jobbik Sportkabinet

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek