2022. 05. 19. csütörtök

Ivó, Milán
1 EUR 383 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Demokratikus Koalíció várja a Közép-Pesti Tankerületi Központ válaszát: valóban kötelezővé teszik a nyári táborok szervezését?

A Demokratikus Koalíció várja a Közép-Pesti Tankerületi Központ válaszát: valóban kötelezővé teszik a nyári táborok szervezését?

A DK információi szerint a XIII. és XIV. kerületi iskolákat irányító tankerület arra kötelezi az iskolákat, hogy szervezzenek Erzsébet-tábort, akár van rá igény a szülők körében, akár nincs. Ezekben a táborokban felügyelőként a pedagógusoknak kötelező lesz részt venniük, méghozzá szabadságuk terhére.

A Demokratikus Koalíció várja a Közép-Pesti Tankerületi Központ válaszát azzal kapcsolatban, hogy valóban kötelezővé teszik-e a nyári táborok szervezését? Ezekben a táborokban valóban kötelező jelleggel, a nyári szabadságukat feláldozva kell-e részt venniük a pedagógusoknak? Az is meglehetősen aggályos, hogy jó ötlet-e lakótelepi iskolákba nyári tábort szervezni, mivel ezek programok lebonyolítására nem alkalmasak. Így a tábornak csak gigantikus gyermekmegőrző szerepe lehet, akkor, amikor még a koronavírus-járvány sem ért véget teljesen.

Mi, európai magyarok úgy gondoljuk, hogy a digitális oktatás megszervezésében magukra hagyott pedagógusoktól nem lehet elvenni a nyári szabadságukat, és nem lehet veszélyeztetni a szülők és gyerekek egészségét sem.

Arató Gergely

A DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hétfőn szó szerint azt mondtam a parlamentben, hogy “amíg az Orbán-rendszerben élünk, addig a magyar nép soha, semmilyen kérdésben sem dönthet majd né…

További cikkek

Hétfőn szó szerint azt mondtam a parlamentben, hogy “amíg az Orbán-rendszerben élünk, addig a magyar nép soha, semmilyen kérdésben sem dönthet majd né…
Futás utánuk…
Negyedik helyezést értek el a borsodi rendőrök az országos Tisza-tó körüli futóbajnokságon. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hat …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum