2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Könyves napok, internetes ajánlások

Az Ünnepi Könyvhét júniusi rendezvényei az idén – a járványveszély miatt – Miskolcon is elmaradnak, de csak a könyvtéri és a könyvtári találkozók, dedikálások,beszélgetések.

A következő napokon a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár honlapján, közösségi oldalán több új könyvet is bemutatunk, ezek mellett különböző játékokkal, visszaemlékezésekkel, képösszeállításokkal igyekszünk felidézni a korábbi könyvhetek hangulatát, és felhívni a figyelmet a könyvre, az olvasásra.
A 91. Ünnepi Könyvhét júniusi rendezvényeit karanténba szorította a koronavírus. Azt ma még senki sem tudja megmondani, mikor lehet majd nagyobb tömeget vonzó
szabadtéri rendezvényt tartani. Pedig a személyes találkozások nagyon fontosak lennének. Ahogy azt annak idején Supka Géza, a könyvhét megálmodója megfogalmazta: „Az évnek egyik napján (…) az ország minden városában és falujában könyvnap rendeztessék, amely (…) az írót és a közönséget közvetlen kontaktusba hozza egymással, hogy ezen a napon egyszer egy évben a könyvírás és a könyvkiadás művészete is kimenjen az utcára, éspedig ingujjban, közvetlen, bohém formában.”
Az idén minden kicsit másképp lesz. A miskolci Erzsébet tér most nem változik könyvtérré, és a könyvtárak is csak részlegesen tartanak nyitva. Ha a járványveszély elmúlik, ha már nem kell a fertőzéstől tartanunk, természetesen lesznek majd könyvtári kötetbemutatók, ahol találkozhatnak az írók és az olvasók, és természetesen dedikáltatni is lehet az új könyveket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Szeretné megajándékozni a párját egy jól időzített romantikus ajándékkal? Randevúról, udvarlásról, esetleg egy évfordulóról van szó? Egy érzelmes megl…

További cikkek