2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

A Demokratikus Koalíció üdvözli a 19. Budapest Pride Fesztivált

19 év hosszú idő. Magyarországon az elmúlt 19 évben hét kormányfő tíz kormánya volt hatalmon, beléptünk az Európai Unióba és a NATO-ba, voltak nagy tüntetések, sikeres kormányzati intézkedések és botrányok egyaránt. 19 év elegendő idő, hogy nagy változások történjenek, Magyarországon mégsem számított elég hosszúnak ahhoz, hogy az LMBTQ-közösség tagjai számára megvalósuljon a teljes jogegyenlőség. A jogintézmények nagyrészt kiépültek, most és minden nap érezhetők azonban intoleráns megnyilvánulások akár közszereplők, kormányzati funkcionáriusok részéről is, sőt, alkalmanként új harcok indulnak a mindenféle értelemben vett sokszínűség ellen.
Csak remélni lehet, hogy nem kell további 19 évet várni arra, hogy az LMBTQ-közösség tagjai érezhessék, itthon is otthon vannak, és minden hátrányos megkülönböztetés nélkül, szabadon megélhetik azt, hogy ők a sokszínűségben a jelenlegi kormány által nem kedvelt színfolthoz tartoznak.

A Demokratikus Koalíció egy normális, élhető, nyugati értékeket és mintákat magáénak valló országért küzdve köszönti a 19. Budapest Pride Fesztivált! Külön köszöntjük a fesztivál szervezőit, résztvevőit, támogatóit és az egész LMBTQ-közösséget, mert nélkülük ez nem lesz európai Magyarország. Se most, se máskor.

Niedermüller Péter
alelnök, Európai Parlamenti képviselő

Sebián-Petrovszki László
operatív igazgató

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek