2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Demokratikus Koalíció törvényjavaslata: Biztosítson az állam ingyenes internetelőfizetést járvány idején a tanároknak és a családoknak!

A Demokratikus Koalíció törvényjavaslata: Biztosítson az állam ingyenes internetelőfizetést járvány idején a tanároknak és a családoknak!

A koronavírus-járvány első hullámának kitörése márciusban sokként érte a tanárokat, szülőket, gyerekeket. Gyakorlatilag a nulláról kellett megszervezni az otthoni tanulást, mindenfajta segítség nélkül, hiszen a kormány magukra hagyta ezzel a problémával az iskolákat. Sok helyen sikerült beindítani kisebb-nagyobb zökkenőkkel az online oktatást, de rengeteg helyen ez akadályokba ütközött, például az infrastruktúra hiányába, hiszen ha egy családban nincsen internet, nincsen digitális eszköz, akkor a gyerek nem fog tudni “beülni” a virtuális osztályterembe. Ugyanekkora probléma, ha egy tanárnak nincsenek meg a digitális oktatáshoz a minimális feltételek se.

A Demokratikus Koalíció ezért törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy a KLIK biztosítson ingyenes internethozzáférést a tanároknak a járvány idején! Javasoljuk továbbá, hogy minden családban, ahol tanuló gyerek van, legyen elérhető egy ingyenes előfizetés, illetve hogy a járvány idején ne lehessen lekapcsolni az internetet a családoknál. Mi, európai magyarok úgy gondoljuk, nem lehet úgy magukra hagyni a családokat, pedagógusokat, mint ahogyan azt az Orbán-kormány a koronavírus-járvány első hullámának idején tette. Azt ugyanis nem várhatják el a válság miatt elszegényedő családoktól és a mélyen alulfizetett pedagógusoktól, hogy a járvány miatti amúgy is nehéz helyzetben plusz kiadásokat vállaljanak magukra, ahogyan az is tarthatatlan, hogy a gyerekek azért maradjanak le a tanulásban, mert nincs megfelelő eszközük ehhez.

Oláh Lajos

A DK országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum