2022. 06. 26. vasárnap

János, Pál
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF

A Demokratikus Koalíció Nagy Imre szobránál emlékezett 1956 hőseire

A Demokratikus Koalíció a járványhelyzet alakulása miatt online tartotta meg október 23-i megemlékezését. A rendezvényen a DK elnökségi tagjai Nagy Imre szobránál emlékeztek 1956 hőseire, beszédet Varju László mondott.
A DK alelnöke elmondta: ezen a napon emlékezünk azokra a névtelen emberekre, akik közösen vonultak az utcára a szabadságért, az igazukért. “Egyetemisták, és hozzájuk csatlakozó munkások, értelmiségiek, idősek, fiatalok, szülők és gyerekek gyújtották meg a lángot, és ők mondták ki először, hogy elég volt a zsarnokságból. Ma, hosszú évtizedek után, harminc évvel a rendszerváltást követően ismét ott tartunk, hogy az egyetemisták, az utca emberei szembefeszülnek a hatalommal, mert ugyanúgy, ahogy akkor, most sem kérnek az elnyomásból, nem kérnek a diktatúrából, nem kérnek a központosított gondolatokból, és nem kérnek a véleményterrorból” – fogalmazott a DK országgyűlési képviselője.

Varju László beszédében arra figyelmeztetett: mi, európai magyarok hiszünk a szabad, demokratikus, európai Magyarországban, ezért dolgozunk és ezért élünk. Nekünk kell megakadályozni az új pártállam kiépítését, ugyanolyan bátran és határozottan, mint ahogyan azt előttünk tették 1956-ban. “A mi kötelességünk, hogy átvéve a lángot Nagy Imrétől és az ‘56 októberében utcára vonuló fiataloktól megküzdjünk a szabadságért, a szabad, európai Magyarországért, a jogállamért” – emlékeztetett a rendezvényen a DK alelnöke.

A DK elnökségi tagjai a beszéd után koszorút helyeztek el Nagy Imre szobránál.

A rendezvényt online közvetítettük a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/dk365/videos/357027732409841

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum