2022. 01. 17. hétfő

Antal, Antónia
1 EUR 356 HUF
1 GBP 426 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Demokratikus Koalíció EP-képviselői nem szavazzák meg az új Közös Agrárpolitikai megállapodást

A Demokratikus Koalíció EP-képviselői nem szavazzák meg az új Közös Agrárpolitikai megállapodást

Ma szavaz az Európai Parlament az Európai Unió Közös Agrárpolitikai (KAP) megállapodásáról. A KAP alapvetően fogja meghatározni a tagállamok mezőgazdasági támogatásának rendszerét a követező években. Azonban nemcsak termelési feltételekről szavazunk, hanem arról is, hogy milyen környezetvédelmi szempontok szerint biztosítsuk az uniós agrárpolitika versenyképességét. Ezért óriási felelősségünk van abban, hogy a gazdák és a környezetünk védelme érdekében, milyen hosszútávú döntéseket hozunk.

A Demokratikus Koalíció EP-képviselői nem fogják megszavazni az új Közös Agrárpolitikai megállapodást, mert az nem elég zöld, nem elég fenntartható és mert az oligarcha nagybirtokosokkal szemben nem szolgálja eléggé a gazdák érdekeit. Az európai politika számunkra arról szól, hogy elszántan képviseljük az embereket az erősekkel és hatalmasokkal szemben Magyarországon és az EU-ban egyaránt. Ugyanilyen fontos számunkra, hogy mindent megtegyünk azért, hogy egy élhető, fenntartható Európát hagyjunk a jövő nemzedékére. Az új Közös Agrárpolitikai megállapodás azonban környezetvédelmi szempontból nem elég bátor ahhoz, hogy az egyre égetőbb klímaváltozásra mezőgazdasági szempontból hatékony megoldásokat adjon.

Rónai Sándor

A DK EP-képviselője, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életmentés összefogással
Időben érkezett a segítség ahhoz a sajószentpéteri férfihoz, aki Miskolcon a Szinva patakba zuhant. A bajbajutottat az utolsó pillanatban mentették me…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum