2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • A Demokratikus Koalíció az Európai Bizottsághoz fordul a kamionsofőrök romló munkakörülményei miatt

A Demokratikus Koalíció az Európai Bizottsághoz fordul a kamionsofőrök romló munkakörülményei miatt

A járvány valamennyi ember életkörülményeit megnehezíti, különösen azokét, akik most is a frontvonalban dolgoznak. Az egészségügyi dolgozók, bolti eladók, kamionsofőrök munkájuk miatt az átlagosnál sokkal több emberrel érintkeznek, és emiatt egyre gyakrabban éri őket diszkrimináció. A legfrissebb hírek szerint több helyen a kelet-európai sofőröket nem engedik be a mosdókba, vagy kitiltják a zuhanyzókból. Nem beszélve arról, hogy sokszor órákig vesztegelnek a határokon, emiatt az áruforgalomban is lehetnek fennakadások.

A probléma miatt a DK az Európai Bizottsághoz fordul. Arra várunk választ, mit tesz a Bizottság a kamionsofőrök jobb munkakörülményeiért, valamint az áruszállításra kialakított zöld sávokon kívül, milyen egyéb intézkedésekkel tudják gyorsabbá tenni az áruszállítást.
Az Európai Unióban senkit nem érhet diszkrimináció, különösen akkor nem, ha valaki nem tud otthon maradni, mert dolgoznia kell.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-delegációvezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…