2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

70-30 százalék és törvénytelenségek sorozata: legyen vége a közmunkamutyinak!

Tiszavasváriban a város vezetése az országos közmunkaprogramok indulása óta igyekszik ezt az állam által biztosított lehetőséget a helyi szegényebb sorsúak munkához jutása mellett érdemi munkára és valódi helyi értékteremtésre fordítani. A Fidesz–KDNP által támogatott korábbi polgármesterjelölt, jelenlegi járási hivatalvezető, Hosszú József irányításával azonban az utóbbi időszakban kialakult egy felháborító, romboló és megítélésünk szerint törvénytelen gyakorlat a közmunkások járási hivatal által történt kiközvetítésénél. A kormány szerve ugyanis Tiszavasvári érdekeivel ellentétesen a közmunkaprogramra káros, onnan adott esetben már többször (például alkoholfogyasztás vagy a munkaterület rendszeres elhagyása miatt) elbocsátott, nemkívánatos személyeket közvetít ki, a valóban munkakereső, adott esetben e gyakorlat miatt hónapok vagy évek óta nem dolgozó, hasznos munkaerőt pedig immár tömegszinten nem hajlandó munkába állítani. Ellenben a romboló, „haveri” családokat minden esetben kiközvetítik, és e szokásjogot immár hivatalos gyakorlatként akarják elfogadtatni a tiszavasváriakkal. A tiszavasváriak többsége a „haveri családokból”, az értéket nem teremtő, ellenben romboló közmunkásokból nem kér.

Ez a visszaélés-sorozat nem csupán megbénítja a közmunkaprogramot és akadályozza a helyi értékteremtő projekteket, de közép- és hosszú távon a város működését is veszélyezteti, de megítélésünk szerint teljesen törvénytelen is. Írásbeli és szóbeli kérdéseimre a Belügyminisztérium és az illetékes államtitkárság érdemben nem reagált, egy jogilag alátámaszthatatlan „szokásjogra” hivatkozott. Hosszú József korábbi polgármesterjelölt, ma önmagát tejhatalmúnak képzelő állami alkalmazott pedig azt ajánlotta, legjobb esetben is 70-30 százalékos arányban, a Járási Hivatal által megszabottan továbbra is önkényesen ők közvetíthessék ki a közmunkásokat.

Felszólítjuk a Járási Hivatalt és Hosszú Józsefet, vessenek véget ennek a teljesen törvénytelen és példátlan gyakorlatnak, ne akadályozzák az értékteremtő közmunkaprogramot és Tiszavasvári fejlődését, ne önkényeskedjenek hatalmukkal és a közpénzekkel visszaélve állami alkalmazottként, gyakorlatilag helyi pártérdekeket szolgálva! Felszólítjuk a Belügyminisztériumot, felügyeljék a törvényességet, és ne engedjék, hogy az állami szervek helyi és térségi pártérdekeket szolgáljanak!

Fülöp Erik, Tiszavasvári polgármestere

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek