2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

119-re nőtt a fagyhalál áldozatainak száma

Egy hét alatt 22 fővel nőtt a fagyhalál áldozatainak száma, és ezzel 119-re emelkedett tavaly ősz óta. A legfiatalabb áldozat 16 éves, a legidősebb 93 – jelentette a Magyar Szociális Fórum csütörtökön.
A legújabb 22 elhunyt közül 13-an, köztük öt nő fűtetlen otthonában hűlt ki, ketten közterületen, a szabad ég alatt, heten pedig kórházba kerülésük után haltak meg, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

A Magyar Szociális Fórum tájékoztatása szerint a január közepén megfagyott 16 éves gyerek fiú volt, és a szabad ég alatt fagyott meg.

Az emberjogi szervezet szerint a legújabb fejlemények arra engednek következtetni, hogy az idén többen fognak megfagyni, mint egy évvel ezelőtt (137). Feltűnő a fűtetlen otthonukban halálra fagyottak magas száma: 57-en hűltek ki odahaza (48 százalék), 38-an a szabad ég alatt (32 százalék), 24-en pedig kórházba szállításuk közben, vagy beszállításuk után (20 százalék).

Az MSZF tudatta, hogy a kormányfő nem válaszolt január 20-i kérésére, hogy rendkívüli kormányülésen foglalkozzanak tömeges életvesztéssel, mert a fagyhalál immár fiatalkorúakat is kezd magával ragadni

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…